Welke dingen moet je echt onder controle krijgen als je een goed krediet wil krijgen? Lees er hier alles over!

Je zit vandaag de dag in de schulden, waarschijnlijk omdat je in het verleden boven je stand hebt geleefd of in een rommelige zaak bent beland die je in de schulden heeft gestort. Drie dingen die ik het meest haat in deze wereld, leningen, schuld, armoede en ziekte. Schuld zou kunnen komen van je onvermogen om je impulsen te controleren of als een product van het onverwachte. Hoe dan ook, je hebt schuld en we moeten er eerlijk mee omgaan en het elimineren.

Mijn gids zal u niet alleen uit de schulden halen, maar u zult ook veel sneller uit de schulden komen dan u ooit had gedacht.

Volg de volgende stappen om nu uit de schulden te komen:

1. Beheers uw uitgaven

Je kunt geen geld uitgeven dat je niet hebt. Daarom moet je, als je schuldenvrij wilt zijn, minder geld uitgeven dan je verdient. Begin met het elimineren van de dingen die je niet echt nodig hebt van je voorkeursschaal, d.w.z. leer de daad van het prioriteren. Hoeveel geld zou u moeten uitgeven als u kranten, tijdschriften, kabel-tv, tweede auto’s zou elimineren en zou bezuinigen op uit eten gaan?

2. Beslis hoe u uw geld uitgeeft

Elke liefdadigheidsinstelling, kerk en goed programma vraagt om geld. “Geef maar een dollar.” Deze dollars tellen op. Als je een baan en een goed inkomen hebt, kun je zoveel mogelijk uitgeven. Maar als je probeert schuldenvrij te zijn, laat andere mensen je dan niet vertellen hoe je je geld moet uitgeven.

3. Maak een lijst van al je schulden

Dit is een zeer belangrijke stap; het toont je ernst om schuldenvrij te worden. Haal een stuk papier, een Google-vel of een notitieblok op uw computer. Deze lijst zal je helpen om een fatsoenlijk idee te krijgen van hoeveel je schuldig bent. Dit elimineert giswerk. Een ander belangrijk aspect is om deze schuld te rangschikken van de kleinste naar de duurste.

4. Stel periodieke doelen

Doelgericht worden is het beste geschenk dat je zelf kunt geven, op alle gebieden van het leven. Doelen helpen ons om echt harde materie in kleine stukjes te karnen. Van je inkomen kun je een doel stellen om een bepaald percentage per maand te betalen. Het grote plaatje van deze doelgerichte missie is om al je schulden af te lossen en je vrijheid terug te krijgen. Als deze doelen eenmaal zijn gesteld, zal het bijna onmogelijk zijn om ze te negeren. Dit zal u sneller in het bereiken van uw doelen duwen dan u oorspronkelijk had verwacht.